Frisse komkommer gazpacho 🥒

De lente is officieel begonnen! EN ik voel de lentekriebels al kriebelen. Ik heb zin in frisse gerechtjes en drankjes. Dus ik dook de winkel in en kocht alles wat zowat groen was. Deze frisse komkommer is perfect als voorgerecht of hoe ik het gegeten heb als lunch met een lekkere kaasstengel. En het fantastische aan dit recept is: je kan ontzettend variëren, wil je een rode gazpacho vervang dan de komkommer door tomaat. En je gooit alles in de blender en het is zo klaar!

img_7572

Wat heb je nodig?

  • 2 komkommers
  • 1 avocado
  • 1 groene paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml koud water
  • Sap van 1 limoen
  • 5 eetlepels olijfolie (Extra virgin olijfolie)
  • Peper , zout en chilipoeder

Garnering: jonge geitenkaas, alfa alfa, lente ui, komkommer linten, chili olie en sesamzaadjes

Wat moet je doen?

Snijd de groenten grof en doe het in de blender. Voeg het water en de olijfolie toe. Blend 1 minuut totdat de soep helemaal glad is. Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder. Daarna zet je de soep minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep lekker koud is. Het is dus ook heel makkelijk om voor te bereiden of de dag van te voren te maken!

En of je dit nu serveert bij dinner party of lekker op schoot buiten in het zonnetje. Het is een fantastisch lekker en simpel gerecht dat zeker KOMfortfood is! GENIET ZE!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s