Madeleines met sinaasappel🍊

Vorige week kocht ik een madeleine bakvorm bij de kringloop. Ik had ze nog nooit gemaakt maar wel geproefd in Frankrijk vorig jaar. Heerlijk bij het ontbijt of bij de thee. Ze zijn zo luchtig! Hier het heerlijke recept! 


Voor 8 madeleines:

🍊 90 gram bloem

🍊 1 tl bakpoeder

🍊 snuf zout

🍊 65 gram boter

🍊 2 eieren

🍊 60 gram suiker 

🍊 1 tl vanille extract

🍊 rasp van 1 sinaasappel

Eventueel: oranje kleurstof

Wat moet je doen?

Smelt de boter in een klein pannetje en laat even afkoelen. Breek de twee eieren in een kom samen met de suiker en vanille en mix met een handmixer voor 4 minuten, totdat de eieren verdubbeld zijn in volume. 

Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg toe aan het beslag. Tot slot voeg je de rasp en eventueel de kleurstof. Spatel zachtjes door het beslag zodat alle lucht er in blijft.

Verwarm ondertussen de oven op 180 graden en vet de bakvorm in met boter en een beetje bloem. Doe het beslag in een maatbeker zodat het makkelijker kan verdelen. Vul ze helemaal vol en bak ze voor 10 minuten af. Garneer met wat suiker en sinaasappelrasp. Heerlijk bij een kopje thee of verse jus! GENIETEN! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s