Hartverwarmende pompoensoep met gember πŸ₯„

Van lenteweer gaan we weer naar guur herfstweer dus ik had ontzettend veel zin in een hartverwarmende soep. Ik had nog een pompoen in de koelkast liggen dus ik lekker aan de slag! Benieuwd naar het recept? Hier komt ie! 



Voor 1 klein pannetje pompoensoep:

πŸ₯„ 1 pompoen (butternut)

πŸ₯„  2 flinke tenen knoflook

πŸ₯„ 1 sjalotje 

πŸ₯„ klein stukje gember 

πŸ₯„ 1 tl five spice kruiden 

πŸ₯„ 1 tl gerookte paprikapoeder

πŸ₯„ snufje chilipoeder

πŸ₯„ zout en peper 

πŸ₯„ half groente boullionblokje 

πŸ₯„ 500 ml gekookt water

Garnering: peterselie, feta, walnoot en gerookte paprikapoeder 

Wat moet je doen? 

Neem de pompoen, leg in z’n geheel op een bakplaat en rooster de pompoen 90 minuten af op 180 graden. 

Snijd het sjalotje, knoflook en gember fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak het lekker aan op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de specerijen toe. 1 minuutje aanbakken tot alle aroma en smaken je tegemoet komen.

Halveer de geroosterde pompoen. Verwijder de zaadjes en schep het vruchtvlees uit de pompoen en voeg toe aan de pan en roer even door.
Voeg het boullionblokje toe en het water en kook op laag vuur voor twintig minuutjes. Daarna kan je met een staafmixer doe soep blenden maar ik doe het in een blender voor een super silky resultaat.

 Serveer met lekker vers brood om in soep te soppen en het voelt als een warm deken om je heen. Heerlijke soep! Ga jij het uitproberen? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s