Homemade naanbrood met mango chutney 🌶

Ik ben echt dol op naanbrood! Lekker met een simpele kruidenboter, dippen in tzatziki of met deze heerlijke topping: snelle mango chutney, feta, munt en zwarte sesamzaadjes. Match made in heaven! 


Nodig voor 6 naanbroden:

🍞 300 gram bloem

🍞 150 ml amandelmelk

🍞 2 tl olijfolie 

🍞 1 tl zout 

Wat moet je doen?

Meng alle ingrediënten eerst met een stapel en daarna met je handen. Maak een bal van het deeg en dek af met folie of een theedoek. En laat het deeg een uur rusten. 

Maak ondertussen de snelle mango chutney. 

Genoeg voor 1 naanbrood:

🔥 een kwart mango (in stukjes gesneden, echt het liefst zo rijp mogelijk)

🔥 25 ml azijn

🔥 25 ml water 

🔥 snufje chilipoeder

🔥 2 tl honing

🔥 1 kardamonpeul

🔥 1 tl geraspte verse gember 

Voeg alle ingrediënten toe aan een klein pannetje en kook op laag vuur voor 10 minuten. 

Ga verder met het naanbrood. Je kan het dun uitrollen en grillen in een grillpan. 2 minuten aan elke kant. Of in de oven voor 4 minuten. Allebei super lekker

Tot slot beleg je je naanbrood met de mangochutney, lente ui, feta, sesamzaadjes, munt, pistache nootjes en gerookte paprikapoeder. Echt heerlijk als lunch of als bijgerecht bij een lekkere curry! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s