Carrot cake pancakes 🥕

CARROT CAKE🥕 ik hou ervan. Het zoete van de wortel met knapperige nootjes en hartverwarmende specerijen. Maar waarom niet die lekkere smaken omturnen tot een ontbijtje? Benieuwd naar het recept? 



Voor een flinke stapel pancakes:

🥕 4 geraspte wortels

🥕 1 ei

🥕 220 gram zelfrijzend bakmeel

🥕 250 ml melk naar keuze

🥕 1 tl kaneel

🥕 1 tl vanille extract 

🥕 1 tl baking soda

🥕 wat geraspte nootmuskaat

🥕 snuf zout 

🥕 3 eetlepels rietsuiker 

Garnering: walnoten, pistachenoten en honing

Wat moet je doen?

Ik maak graag eerst een wortel sapje met mijn slowjuicer zodat ik het pulp kan gebruiken voor de pancakes. Ze zijn goed droog en daardoor blijven je pannenkoekjes mooi stevig. Maar je kan ze ook prima raspen! 

Voeg eerst de wortel, ei en melk toe en mix dat goed door elkaar met een garde. Dan kunnen de droge ingrediënten erbij. Het moet een dik beslag zijn. Is het te dun ? Voeg wat extra zelfrijzend bakmeel toe. 

Dan kan je ze lekker gaan bakken. Bak ze in olijfolie of boter, twee minuten aan elke kant. Stapel ze en maak ze af met de noten en honing. Eet smakelijk! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s