Homemade speltbrood met een cheesy omelette & geroerbakte broccoli 

Zelf brood maken vind ik echt fantastisch. Voor dit brood hoef je niet uren in de keuken te staan. En je hoeft het niet eens te kneden! Ik maakte er nog een heerlijke omeletje bij en het feest kan beginnen! 


Voor 1 speltbrood:

🍞 3 cups speltbloem

🍞 1,5 cups lauwwarm water

🍞 1 zakje gedroogde gist

🍞 2 tl zeezout 

Ik gebruik cup maten (Amerikaans) omdat ik het super handig vind maar je kan het heel simpel omrekenen of een theekopje nemen.

Het brood:

Neem een grote kom. En doe daar alle ingrediënten in. Meng even door met je spatel tot een deeg. Doe er een theedoek overheen en laat 12-18 uur staan. Ik heb dit lekker op zaterdagavond gedaan zodat ik op zondagochtend een heerlijk vers brood kon bakken en heel het huis naar vers brood rook👏🏽

Als het brood gerezen is de volgende ochtend neem je wat extra bloem en kneed het deeg eventjes door. Verwarm de oven op 230 graden. En zet daar je stoofpan in met deksel! Om even op te warmen. Duurt ongeveer 10 minuutjes. 

Haal de hete pan eruit en bebloem de bodem met bloem. Leg je brood erin en bak 30 minuten met deksel. Na 30 minuten haal het deksel eraf en bak je voor je krokante korst nog 15 minuten. 


Laat het brood even afkoelen en ga verder met je omelet! 🥚

Voor 1 omelet: 

🥚 3 eieren

🥚 handjevol broccoli roosjes

🥚 1 teen knoflook

🥚 geraspte oude kaas (60 gram)

🥚 1 tl grove mosterd 

🥚 zout, peper, nootmuskaat & gerookte paprikapoeder 

Klop de eieren samen met de mosterd, peper, zout, nootmuskaat en 30 gram oude kaas. En zet even opzij.

Blanceer de broccoli in minuut in gezouten water. Leg daarna in ijswater om de mooie groene kleur te behouden.

Zet een koekenpan op met wat olijfolie. Middelhoog vuur. Roerbak de broccoli en de knoflook met de gerookte paprikapoeder ongeveer 2 minuutjes en leg de broccoli even apart op een bord. 

Giet dan je ei mengsel in de pan. Leg de broccoli op 1 helft als de omelet al een beetje gestold is. Na 2,5 minuut leg je de broccoli op 1 helft en vouw je de andere kant over de broccoli. Garneer met oude kaas en je kan heerlijk smullen! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s