Bananenbrood met raspberry swirl en kardamon ๐ŸŒ

Bananenbrood! Ik ben er gek op! Bananen die niet meer lekker zijn om uit het vuistje te eten en ze zijn bijna zwart aan het worden dan gebruik ik ze altijd om te bakken! Maar dit is geen doorsnee bananenbrood met alleen maar kaneel of vanille. NO! Maar met frambozen, limoen en kardamon. FAN-TAS-TISCHE combi als je het mij vraagt. Benieuwd naar het recept? Komt ie! 


Voor 1 MEGA lekker bananenbrood:

๐ŸŒ 3 overrijpe bananen + 1 banaan voor bovenop

๐ŸŒ 110 gram zachte roomboter 

๐ŸŒ 130 gram kristalsuiker

๐ŸŒ 2 eieren

๐ŸŒ 240 gram zelfrijzend bakmeel

๐ŸŒ 1 tl baking soda

๐ŸŒ rasp van 1 limoen

๐ŸŒ 1 eetlepel Griekse yoghurt 

๐ŸŒ 2 kardamonpeulen

๐ŸŒ 1,5 tl kaneel

๐ŸŒ snufje zout 

๐ŸŒ 1 doos bevroren frambozen

Wat moet je doen? 

Klop met een handmixer de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Dan kunnen de gezeefde droge ingrediรซnten erbij: zelfrijzend bakmeel, kaneel, zout, kardamon, limoen en baking soda. Meng met een spatel. Prak de bananen met een vork. Ik doe het nooit met een vork maar met mijn handen๐Ÿ˜‚. 

Voeg dan de geprakte bananen toe en de yoghurt. Je krijgt dan een mooi dik en luchtig beslag. Zet dat even opzij en ga verder met de frambozen swirl. Neem een pannetje en doe daar de frambozen in. Laat zachtjes inkoken totdat een jam word. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Maar blijf wel roeren. Breng op smaak met een beetje honing. Laat de frambozen ‘jam’ helemaal afkoelen. 

Vet een cakevorm in en eventueel bekleden met bakpapier. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de helft van het beslag in de cakevorm. Goed verspreiden. Vervolgens neem je 3 eetlepels van de frambozen jam en die marmer je door het beslag heen. Dan de andere helft beslag erop en verdeel over de cakevorm. Garneer het brood met plakjes banaan en bak het brood 55 minuten. Laat compleet afkoelen in de cake vorm en serveer bij het ontbijt of tijdens je theepauze! Super lekker en een keer wat anders! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s