Kaneel pancakes met gepocheerde chai peer🍐

Ik ben dol op de spice blend chai! In thee en vooral om te gebruiken om te bakken. Dit ontbijt past perfect bij de tijd van het jaar en ook super lekker! Ik heb natuurlijk wel mijn eigen twist eraan gegeven! 



Gepocheerde peer: 

🍐 1 conference peer

🍐 1 vanille stokje 

🍐 1 zakje zwarte thee

🍐 300 ml water

🍐 schil van 1 sinaasappel

🍐 2 kardamonpeulen

🍐 1 tl rozenwater

🍐 2 peperkorrels

🍐 3 kruidnagels

🍐 150 gram suiker 

Ik had deze ingrediënten niet in huis maar als je het hebt voeg dan nog gember toe, steranijs en een kaneelstokje. 

Neem een klein pannetje. Schil de peer maar houd alles nog in tact. Doe alle ingrediënten in de pan en laat op laag vuur 45 minuten zachtjes pruttelen. Het vuur uitzetten en nog eventjes laten intrekken. Dit kan ook een dag van tevoren! Nog lekkerder…

Kaneel pancakes:

🥞 90 gram speltbloem

🥞 100 ml amandelmelk (roasted)

🥞 1 ei

🥞 30 gram suiker

🥞 1,5 tl kaneel

🥞 1 tl bakpoeder en baking soda

🥞 snuf zout 

🥞 1 tl vanille extract 

Meng eerst de droge ingrediënten met elkaar. Maak een kleine opening in de bloem en voeg daar de vloeibare ingrediënten aan toe. Mix totdat de bloem net opgenomen is. Bak ze lekker in boter, 2 minuutjes aan elke kant totdat ze mooi goudbruin zijn. 

Garneer met fijngehakte pistachenoten en salted caramelsaus. Butterscotch stroop is ook super lekker! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s