Cranberry-frambozen crumble πŸ‡

Het sneeuwt! ❄️ ik zit liever binnen met dit weer met alleen maar comfort food om me heenπŸ™ƒ en dit is er zeker een van! Warme crumble met heerlijke vruchten en een krokante topping. Kan niet beter! 



Hoe maak je deze heerlijke crumble:

Vulling:

πŸ‡ 500 gram bevroren frambozen

πŸ‡ 2 jonagold appels

πŸ‡ 1 zakje verse cranberries 

πŸ‡ rasp van 1 citroen

πŸ‡ 1 kaneelstokje

πŸ‡ 1 kardamonpeul

πŸ‡ 300 gram kristalsuiker 

πŸ‡ 1 tl maizena 

Snijd de appels in blokjes. Neem een pan met een dikke bodem en zet op middelhoog vuur. Voeg alle ingrediΓ«nten toe behalve de cranberries, die gaan er op het laatste moment in. Breng de hele boel aan de kook totdat het iets indikt. Voeg dan 1 tl maizena toe en de verse cranberries. Roer even goed door en zet het vuur uit. 

Crumble topping:

πŸ‡ 100 gram bloem

πŸ‡ 100 gram boter (koud) 

πŸ‡ 100 gram suiker 

πŸ‡ 100 gram havermoutvlokken

πŸ‡ 4 eetlepels geraspte kokos

πŸ‡ 1 tl gemalen kaneel

Snijd de koude boter in kleine blokjes. Voeg aan een grote mengkom toe met de bloem en de suiker. Vermeng de boter met de bloem en suiker tussen je vingertoppen. Zo ontstaat de crumble. Als dat goed vermengd is kan je de haver, kaneel en kokos toevoegen. 

Neem een ovenschaal en schenk daar het fruitmengsel in. Verdeel de crumble daarover. Verwarm de oven op 180 graden en bak voor 45 min af. Serveer met een lekkere bol vanille ijs/kaneel ijs of een dikke klodder koude slagroom! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s