Dessert potje met homemade lemon curd πŸ‹

Onverwachts eters? Of zin om deze in een je eentje op de bank op te smikkelen 😌 Dan is dit HET recept voor jou! Verschillende laagjes met yoghurt, lemon curd en vers fruit.

Hoe maak je het? 

Lemon curd πŸ‹

πŸ‹ 110 ml vers citroensap

πŸ‹ 2 hele eieren en 5 eierdooiers

πŸ‹ rasp van 1 citroen

πŸ‹ 60 gram boter 

πŸ‹ 110 gram suiker 

Neem een pannetje en doe daar een klein laagje water in. Zet op het vuur op middelhoog vuur en zet een kom bovenop de pan. Het water mag de kom niet raken! Deze techniek word ook wel au bain marie genoemd. Doe alle ingrediΓ«nten in de kom (behalve de boter). En mix met een garde. 

Mix af en toe en na 5 minuten heb je een heerlijke dikke lemon curd. Giet het in een pot ter grootte van een pindakaaspot (want het is best veel 😏) en bewaar het in de koelkast. Je kan deze lemon curd een week bewaren in de koelkast! 

Daarna neem je een ander potje en die vul je met Griekse yoghurt, lemon curd die je net gemaakt hebt πŸ˜‰ passievrucht en de frambozen. Ben je zoetekauw? Voeg wat honing toe aan de yoghurt! En voila! Je hebt een heerlijk dessert πŸ‘ŒπŸ½

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s