Couscous salade met jonge geitenkaas! 

Nog gelukkig nieuwjaar ✨ (beetje laat!)

Iedereen heeft goede voornemens en doelen die ze willen nastreven waaronder gezond eten! Ik ben een groot fan van salades 🍃 met wat ik ook uit de koelkast en voorraad kan vinden. Zo is deze salade ook geboren en LEKKER dat ie is!

Nodig voor 2 lekkere borden:

🍃 200 gram volkoren couscous

🍃 2 zongedroogde tomaatjes

🍃 halve jonge geitenkaas (rond)

🍃 tuinkers

🍃 dille

🍃 olijven tapenade (versafdeling AH)

🍃 lente ui

🍃 champignons

🍃 olijfolie

🍃 gedroogde rozemarijn

🍃 rode ui

🍃 geroosterde gezouten macadamia noten

🍃 peper en zout

Hoe moet je de salade maken?

Begin met de couscous. Vul de waterkoker en neem een kom die hittebestendig is. Doe daar de couscous in en bedek met kokend water 1 vinger top dik! Bedek de kom met een bord of deksel. Snijd de champignons en bak ze in olijfolie. Breng ze op smaak met zout, peper en gedroogde rozemarijn. Ondertussen hak je de lente ui en dille fijn. Verwarm de oven op 180 graden en rooster de macadamia’s voor 10 min. Verdeel de couscous met een vork door en voeg 1 bakje olijven tapenade toe. Voeg alle groentjes er aan toe en serveer in een diep bord. Garneer met de geitenkaas, noten, tuinkers, zongedroogde tomaat, rode ui en een scheutje olijfolie. Zo simpel zo lekker! Ik had een heerlijk vers sapje ernaast met grapefruit, ananas, gember, geelwortel en appel. Hmmm jam👌🏽

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s