Bananen blondies๐ŸŒ

Ik heb altijd bananen in huis. Ik laat ze vaak te lang liggen en dan eet ik ze niet meer. Maar ze zijn perfect om mee te bakken! Vandaar dit heerlijke recept ๐Ÿ˜

Wat heb je nodig? 

๐ŸŒ 225 gram bloem

๐ŸŒ 2 overrijpe bananen

๐ŸŒ 2 eieren

๐ŸŒ 170 gram roomboter 

๐ŸŒ 1,5 tl vanille extract

๐ŸŒ snuf zout 

๐ŸŒ 280 gram suiker

๐ŸŒ 1 eetlepel hazelnoot agave 

๐ŸŒ 100 gram melkchocolade 

๐ŸŒ 100 gram walnoten

Extra: brownie bakblik en bakpapier

Wat moet je doen? 

Verwarm je oven op 180 graden. Vet het bakblik in en leg er een bakpapiertje in. Zet even opzij. Weeg alle ingrediรซnten af en begin met de boter te smelten. Als de boter eenmaal gesmolten is zet je het vuur hoger en blijf je voor 5 minuten roeren. Zo krijg je gebrande boter. Geeft een fantastische smaak aan de blondie. Laat goed afkoelen voordat je de boter aan het beslag toevoegt. Pureer de bananen. Voeg daar de eieren, vanille, zout en suiker aan toe. Zeef de bloem. Voeg de boter ook aan het bananenmengsel toe en tot slot vouw je de bloem door het beslag. Als het een mooi mengsel is dan voeg je de gehakte walnoten en 50 gram chocolade stukjes toe. Nu kan het in het bakblik en verdeel de andere 50 gram op de bovenkant van de brownie. Bak de blondie voor 23 minuten en laat goed afkoelen voordat je er vierkanten uit gaat snijden. Let op! Dit is verslavend ๐Ÿ˜‚ maar enjoy๐Ÿ‘๐Ÿฝ

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s