Blauwe bessen-citroentaart 🍋

BLAUWE BESSEN-CITROENTAART! Blauwe bessen zijn volop in het seizoen! Ik maakte daar volop gebruik van door middel van deze heerlijke frisse taart te maken.

Je hebt nodig:

Cake:

– 2 eieren

– Rasp van 2 citroenen

– 2 tl vanille extract

– Snufje zout

– 2 tl baking soda

– 2 tl bakpoeder

– 125 gram gesmolten roomboter

– 1 groot bakje blauwe bessen (ongeveer 300 gram)

– 520 gram bloem

– 400 gram kristalsuiker

– 480 ml karnemelk

Mascarpone vulling:

– 250 gram mascarpone

– 1 tl citroensap

– Rasp van een halve citroen

– 200 ml slagroom

– 1 tl vanille extract

– 150 gram poedersuiker

Extra: 20 cm springvorm, paletmes, broodmes, kleine mixer, spatels

Wat moet je doen?

Meng je droge ingrediënten met elkaar. De suiker, bloem, baking soda, bakpoeder, zout en citroenrasp. Mix even met garde goed door. Dan je natte ingrediënten. Eieren, karnemelk, boter en vanille. En mix dat ook even goed door. Zorg dat je gesmolten roomboter goed gesmolten is anders gaan je eieren schiften. Vervolgens voeg je het natte mengsel aan het droge mengsel toe en dan meng je goed door met een spatel. Ten slotte voeg je de blauwe bessen toe, maar niet alles. Bewaar nog wat voor de garnering!

Verwarm de oven op 170 graden. Vet je springvorm goed in met boter en bekleed de bodem met een bakpapiertje. Zo blijft de cake straks niet vastzitten aan de springvorm. Bak de cake 60 minuten in de oven. Je kan een saté prikker in de cake prikken en als die er schoon uitkomt dan is de cake gaar. Laat compleet afkoelen. Ondertussen kan je de mascarpone vulling gaan maken. Klop eerst de slagroom op. Dan roer je de mascarpone met een spatel los en voeg je daar de vanille, citroensap en rasp toe. Voeg het vervolgens aan de slagroom toe en spatel door. Als laatste zeef je de poedersuiker erdoor en je vulling is klaar! Als de cake helemaal afgekoeld is snijd je deze in drie lagen. Dan voeg je een beetje vulling eraan toe dit spatel je over de hele laag. Poedersuiker over de randjes en dit herhaal je nog twee keer. Doe ook wat poedersuiker over de bovenkant en spatel daar de laatste vulling overheen. Leg tussen de lagen wat blauwe bessen en op de bovenkant. Garneer met het rasp van een halve citroen en serveer! Dit is zo’n heerlijk taart en heel erg makkelijk! Veel bakplezier 👏🏽

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s